Mjölkchokladkladdkaka

Idag är det söndag och ganska så tråkigt väder...det känns nästan som att sommaren är slut.
.....så vad passade bättre än att baka en supersmaskig kladdkaka.
 
 
 
Här är receptet:
Kakan:
 
125 gr smör
2 3/4 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
 
Krispig mjölkchokladganache:
 
1 dl vispgrädde
200 gr mjölkchoklad, bruten i bitar
2-3 dl Rice Crisp

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 gr. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 22-23 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 22-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. låt den svalna i formen.
 Ganachen: koka upp grädden i en gryta stäng av värmen och tillsätt chokladen...rör till den smält...låt kallna helt och rör sedan ner 2-3 dl rice crisp.
Bred ut på den kalla kakan.
obs! är krämen varm så blir rice crispen mjuka
 
receptet har jag lånat härifrån
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Chokladpraliner.blogg.se

En Mumsig blogg!!!

RSS 2.0