Mjölkchokladkladdkaka
Idag är det söndag och ganska så tråkigt väder...det känns nästan som att sommaren är slut.
.....så vad passade bättre än att baka en supersmaskig kladdkaka.


Här är receptet:
Kakan:
125 gr smör
2 3/4 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
Krispig mjölkchokladganache:
1 dl vispgrädde
200 gr mjölkchoklad, bruten i bitar
2-3 dl Rice Crisp
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 gr. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 22-23 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 22-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. låt den svalna i formen.
Ganachen: koka upp grädden i en gryta stäng av värmen och tillsätt chokladen...rör till den smält...låt kallna helt och rör sedan ner 2-3 dl rice crisp.
Bred ut på den kalla kakan.
obs! är krämen varm så blir rice crispen mjuka
receptet har jag lånat härifrån